Arbetsmiljöverket

Utmaningen

Med ”Utmaningen – en dokumentärfilm om den sjuka jobbstressen” satte vi fingret på ett snabbt växande folkhälsoproblem. Målgruppen var företagsledningar, men vi gjorde det till en angelägenhet för alla medborgare. Det visade sig vara ett smart drag.

Stressrelaterad psykisk ohälsa på jobbet (”utbrändhet”) är ett snabbt växande folkhälsoproblem. I mars 2016 släppte Arbetsmiljöverket en ny s k föreskrift med regler kring arbetstider, arbetsbelastning och kränkande särbehandling. Vårt uppdrag var att skapa kännedom om föreskriften och få arbetsgivare att ladda ned eller beställa föreskriften. För att få igång snacket kring kaffemaskiner och frukostbord gjorde vi det till en angelägenhet för alla medborgare, inte bara för företagsledningar.

Tillsammans med regissören och dokumentärfilmaren Tarik Saleh tog vi fram dokumentärfilmen ”Utmaningen – en film om den sjuka jobbstressen”. Vi lanserade den som vilken storfilm som helst och idag har den över 300 000 unika visningar och föreskriften har ungefär lika många nedladdningar och beställningar. Men viktigast av allt – Arbetsmiljöverkets ser att det börja hända något ute på arbetsplatserna.

Experis

Har du mer att ge?

Mall of Scandinavia

Lego tour