BioGaia

Film för bättre benhälsa

BioGaia är ett svenskt hälsoföretag som är världsledande inom kosttillskott med probiotika. Bland företagets senare lanseringar återfinns Osfortis, en produkt som kan bidra till att förebygga osteoporos (benskörhet). Benskörhet är något som framför allt drabbar kvinnor 50+ och oftast är den drabbade inte medveten om att det sker förrän benbrottet är ett faktum. Nedbrytningen av skelettet sker nämligen i det ”tysta”. I Europa riskerar 1 av 3 kvinnor utveckla osteoporos, och 1 av 5 män. I världen så lever 200 miljoner personer med diagnosen.

BioGaia Osfortis är ett nytt naturligt alternativ för vården att överväga i förebyggande syfte. I samband med lanseringen så har det dock visat sig att professionen har svårt att förstå hur en produkt som främst använts för magen, nu även kan användas för benskörhet.

Utifrån den problemställningen så presenterade Granath ett förslag på lösning – att producera en Mode of Action-film för att tydliggöra produktens verkningsmekanism och genom det få professionen att förstå hur probiotika verkar i ”kretsloppet” mellan osteoblaster och osteoclaster.

Resultatet, formulerat av produktchefen för Osfortis.

… Vi har haft nytta av den både internt och externt. Internt på utbildningar för våra säljare och anställda. Externt gentemot de olika partners som vi jobbar med runt om i världen, som i sin tur använder filmen mot läkare. Filmen har fungerat som en del i ett utbildningspaket och där varit uppskattad på grund av att den är stilfull, pedagogisk och lätt att ta till sig”.

Westfield Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia blir Westfield

Polisen

Kampanj - polisutbildningen